Yousef Mirza wint wegrit Aziatisch kampioenschap
maandag 12 februari 2018 om 10:04

Yousef Mirza (Verenigde Arabische Emiraten) heeft op het Aziatisch kampioenschap de wegrit gewonnen. De renner van UAE Emirates wist in Naypyidaw, de hoofdstad van Myanmar, Fumiyuki Beppu (Japan) en Mehdi Sohrabi (Iran) te kloppen.

Op het 182.6 kilometer lange parcours in en rondom Naypyidaw wist hij op de heuvelachtige aankomst de maat te nemen van Beppu en Sohrabi. Hij volgt hiermee Sanghong Park (Zuid Korea) op. De 29-jarige renner was in 2017 en 2015 met twee tweede plaatsen al dichtbij het kampioenschap, maar mocht nu het hoogste schavotje beklimmen.

Yamamoto kampioen bij de beloften
Masaki Yamamoto (Japan) is de winnaar van de wegrace bij de beloften. De renner van Kinan Cycling Team klopte Mohammed Ganjkhanlou (Iran) in een sprint-á-deux. Jambaljamts Sainbayar (Mongolië) reed naar de derde plaats.